Szakember kereső

Rólunk

Hiszünk az orvostudomány fejlődésében, hiszünk Jennerben (himlő elleni oltás), hiszünk a penicillinben, hiszünk a szívátültetésben, a dialízisben, a csípőprotézisben, a műbillentyűben és a többi, az orvoslás fejlődésével együtt járó tudományos felfedezésben. Azonban látjuk az egészségügyi rendszer hiányosságait, a nemkívánatos mellékhatásokat, a túlzott medikalizáció veszélyeit.

Ezzel egyidejűleg hiszünk a természet gyógyító erejében, a gyógynövények hatásában, hiszünk a pszichoszomatikában, hiszünk az ősi, filozofikus gyógyító módszerek hatásosságában, a manuálterápiás eljárások egészséghelyreállító szerepében, és a többi, szelídebb, a hagyományos orvoslás tárgykörébe nem foglalható gyógyító módszerben. Azonban látjuk, hogy a végletesség, a nyugati orvoslás teljes figyelmen kívül hagyása nagy veszélyeket hordoz.

A gyógyítás az emberi szenvedés csökkentésére vagy megszüntetésére hivatott.

Hiszünk abban, hogy a holisztikus világképen alapuló gyógyítás a jövő útja, és hogy az akadémiai (hagyományos – bizonyítékra alapuló – evidence based medicine EBM), és az alternatív vagy komplementer (CAM) medicina együttműködésével a szenvedés csökkenthető, az életminőség javítható, a betegségek nagymértékben megelőzhetők lesznek.

Az irányunk nem a gyógyszer vagy műtét kiváltásának egyértelmű alternatíváját jelenti, hanem az olyan kiegészítő szelíd gyógyító módszerek felhasználását, melyeket az orvostudomány és a technológia robbanásszerű fejlődése háttérbe szorított. A fejlődéssel járó életmód változást a testünk és a lelkünk nem tudja olyan gyorsan lekövetni, ami a civilizációs betegségek egyre nagyobb számban való megjelenését hozza magával. Ezért fontos, hogy szeretettel és megértéssel forduljunk önmagunk és testünk felé.

Honlapunk ebben kíván segítséget nyújtani egyrészt megfelelő szakemberek ajánlásával másrészt a legfrissebb információk átadásával.

Nil nocere! Ne árts!

Berkes Éva

alapító

S. Nagy Mara

alapító