Szakember kereső

Blog

Vigyázzatok a szívetekre!

Vigyázzatok a szívetekre!

Természetgyógyászat 2023-10-04 Bíró Tünde


Mit tehetsz a szíved védelméért? Mit tehetsz a szeretteid szívének védelméért?

Vigyázzatok a szívetekre!

Mit tehetsz a szíved védelméért? Mit tehetsz a szeretteid szívének védelméért?

 

  • Mondd el valakinek, hogy mi nyomja a szíved! Beszélj a bánataidról, a szorongásaidról, a szomorúságodról! Ne fojtsd magadba, mert szó szerint felrobbanhat tőle a szív.
  • A hajszoltság, stressz, rohanás, álmatlanság mind-mind katalizátor. Legyen nyugalmad, legyen időd mértékletes mozgásra, sétára, legyen időd önmagadra. 
  • A magas vérnyomást kezelni kell! Nincs pardon. A kialakulásakor a természetes, szelíd módszerek nagyon sokat segíthetnek. Ha nem működnek a természetes módszerek, átmenetileg szükség lehet gyógyszerre. A lényeg, hogy a magas vérnyomást kezelni kell!
  • Legyen nálad egy elsősegély-készlet: Bach Rescue cseppek, Arnica montana homeopátiás szer, LAR krém, azaz levendula-arany-rózsa anntropozófus krém, szívre és csuklóra kenjük, Schüssler 7-es só
  • Aromaterápiás olajok vagy keverékek. Levendula, ylang-ylang, majoranna, citromhéj, neroli, narancshéj, mandarin, cédrus, fogpiszkálófű (ez utóbbi nagyon speciális aromaterápiás illóolaj, viszont rendkívül hatékony szív-érrendszeri katasztrófa megelőzésében) - ezek a szív-védő illóolajok. 
  • Kezdd el már ma a Q10 koenzim fogyasztását, fokozatos emelt mennyiségben. A Q10 koenzim a szív vitaminja. Óvatosan adagold, van, akinek szívdobogást okoz, ha hirtelen nagyobb mennyiséget vesz be. 
  • Szintén javaslom nemes olajok fogyasztását, ilyenkor a minőségi halolaj, tőkehalmáj-olaj, meggymag-olaj, kendermag-olaj, ligetszépe-olaj szó szerint életmentő lehet. Terápiás mennyiség: 2x1 teáskanál naponta, étkezés előtt tisztán, illetve 2x2 kapszula (400 mg-os).
  • Ugye, nem kell mondanom, hogy a dohányzás, a mértéktelen, éhgyomorra fogyasztott kávé, a stressz és az eltitkolt érzelmek kombinációja halálos is lehet? Tegyél ellene!
  • A szív és a vékonybél egy energetikai "vonalat" képvisel a kínai gyógyászat szerint. Ezért ami a vékonybélben, az a szívben! Azaz: újra és újra ügyelj az emésztésedre. Vékonybél-gyulladás gyanúja esetén azonnali életmódváltást és terápiás programot kell elindítani.
  • Ajánlott ételek/italok ebben az időszakban: szilva, szilvalekvár, sötét bogyós bio levek (ribizli, cékla), sok klorofill, lencse, borsó, bab, fokhagyma, bazsalikom, kamillatea.

Szíverősítő szép mondat, amit alkalmazhatsz úgy, hogy az aromaterápiás készítményt, illóolajodat, vagy a LAR krémet a szívedre kented (pl. orvosi levendula 4-5 csepp), és a kezeden maradt illatot beszippantva elmondod ezt a szíverősítő mantrát:

 

"Szívem élvezettel pumpálja a vért testem minden sejtjébe. A szívdobogásom az élet ritmusa. Szívemet béke és öröm tölti el, meg akarom osztani mindenkivel. Eltölt a szeretet, készen állok minden boldog kapcsolatra. Szeretem magam. Öröm és szeretet tölti el testemet-lelkemet."

 

Ha átfogó egészségvédő programot szeretnél, tudni szeretnéd, milyen állapotban van a szív-érrendszer-keringésed, keress fel.

Bíró Tünde